Kırmızı Karavan Nedir

Koruyucu aile yanında yaşayan çocukların tasarladığı bir marka olan Kırmızı Karavan, amatör ruhla tasarlanmış tüm tasarımları profesyonel üreticiler tarafından üretilerek satışa sunup sonrasında da satışından elde edilen tüm geliri Kırmızı Çocuklar Derneği’ne bağışlıyor olacak. Proje kapsamında çocukların sanatsal – tasarımsal gelişimine yol açabilecek çalışmalar da yapılacak.

Koruyucu Ailelik

Marka Amacı

Kırmızı KaravanKoruyucu aile, birtakım sebeplerden ötürü çocukların öz ailesi yanında bakımlarının sağlanamaması durumunda uygulanan bir sistemdir. Bu sistemde, çocukların aile ortamında bakım, eğitim ve yetiştirilme sorumluluğunun üstlenilmesi söz konusudur. Süreç, kısa ya da uzun vadeli olabildiği gibi, ücretli ya da gönüllülük esasına dayalı olarak devlet denetiminde de gerçekleştirilebilmektedir. Amaç, çocuklarımızın daha iyi koşullar altında, toplumsal sorumluluğu gelişmiş bireyler tarafından sorumluluk altına alınmasını sağlamaktır. Bu gaye ile yaptığımız birçok çalışma toplumun daha iyiye doğru yönelmesi için de bir merhale atlamasına yarayacaktır.

İstatistiklerle Koruyucu Ailelik

KORUMA ALTINDAKİ ÇOCUK

% 77

DÜNYADA KORUYUCU AİLELİK ORANI

İSTANBUL'DAKİ KORUYUCU AİLE SAYISI

ARDAHAN'DAKİ KORUYUCU AİLE SAYISI

Türkiyede 15.000 civârındaki devlet denetiminde bakılan çocuklardan toplam 4726 aile yanında 5734 çocuk bu sistem ile koruma altındadır.

En fazla 431 aile ile İstanbul’da koruyucu ailelik sistemleşmiştir.  Bununla birlikte ülkenin en çok nüfuslu şehri İstanbul’da bulunan koruyucu ailenin yanındaki çocuk sayısı da 463’tür.

Dünyada koruyucu ailelik oranları % 77’lere ulaşmışken, Türkiye’de yeteri kadar tanıtım ve bilinçlendirme çalışmaları yapılmadığından bu oran çok düşüktür.

Ülkede her şehirde en az bir koruyucu aile varken, bir tek Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Ardahan’da hiç koruyucu aile bulunmamaktadır.

Ürün Çeşitleri

• Seramik Grubu
  • Kumaş Oyuncak Grubu
  • Kâğıt Grubu
  • Keçe Grubu

Kırmızı Karavan İlham Kaynakları

• Bir yolculuk hikâyesi
  • Renklerin dünyası
  • Çocuk kalbi ile amatör çizgiler
  • Doğaçlama desenler
  • Lezzetli espirili tarifler
  • Sağlıklı ikramlar
  • Renkli sunumlar

Neden Koruyucu Ailelik?

Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır.
Çocukların yeterli sevgi alabildikleri, gereksinimlerinin düzenli olarak karşılandığı sıcak aile ortamında yetiştirildiklerinde sağlıklı bireyler olabildikleri bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Bazı aileler zihinsel, bedensel, ya da psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri, boşanma, ölüm gibi sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremeyip, çocuklarının gereksinimini karşılayamaz hale gelebilmektedirler. Böyle durumlarda çocukların başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanmasıdır.
Koruyucu ailelik, aile ortamının çocuğun psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar.
Koruyucu aile hizmetinde amaç, çocuk için sorunlu olan bu dönemi örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamaktır.
Koruyucu aile, çocuklara, öz ailesi, okulu ve çevresiyle ilişkilerini devam ettirmelerini sağlayarak yardımcı olur.

Tasarımcı Anne Çocuk

Koruyucu aile dernekleri ile birlikte çalışmalar yapan Simay Bülbül Sarıpınar, farkındalık amacıyla Tasarımcı Anne Çocuk Blogu’nu kurarak, Kırmızı Karavan ürünlerini tasarlamaya başladı.

Tasarımlar