PROJELERİMİZ

Mentorluk Programı

18 yaşını doldurduğu için yurttan ayrılmak zorunda kalan ve yüksek öğrenim gören gençlerimizin sosyal ve eğitim hayatlarına katkı sağlamak için mentörlük programı yürütüyoruz. Program sayesinde gençlerimizin bir an önce dışardaki hayatlarına alışma sürecine destek olmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda gönüllülerimiz ile gençlerimizi bir araya getiriyoruz. Bu programımızdan yüksek öğrenim görmeyen gençlerimiz de yararlanabilmektedir.

İkinci El Eşya Projesi: Givin

Bağışlamaya uygun olan 2. el kıyafetler ile eşyalarınızı yıl boyunca Givin platformu üzerinden derneğimize bağışa dönüştürüyoruz. Bu sayede çocuklarımın ve gençlerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Üniversite Bursu, İstihdam ve Staj Programı

Mentörlük programımızla paralel yürüyen burs, istihdam ve staj programımız da eğitim konusunda yurttan ayrılan çocuklarımıza imkanlar yaratıyor.

Ülkemizde devlet koruması altındaki çocuklarımızın %72’si lise öğrenimini bitiremiyor. Bitiren çocukların ise sadece %28’i üniversite eğitimi alabiliyor. Bu nedenle Kırmızı Çocuklar Derneği ile iletişim halinde olan gençlerimizin bitirme başarı oranını artırmak ve bir meslek sahibi olmalarını sağlamak en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor.

Dernek çatımız altında üniversite öğrencisine öğrenim bursu verilmektedir. Bunun dışında ise yüksek öğrenim görmeyen gençlerimiz için de iş ve staj gibi destekler sağlanmaktadır.

Üniversite bursu programımızla, gençlerimize öğrenim hayatları boyunca burs yardımı verilmektedir. 2020 yılı Şubat ayından itibaren düzenli olarak 50 öğrencimize aylık 300 TL burs yardımı verilmektedir. Sizde kurumsal veya kişisel olarak bize destek vermek isterseniz lütfen bizimle iletişime geçiniz.

İş imkânı: 18 yaşını dolduran, üniversite okumayan gençlerimizin hem barınma hem de iş vererek destek olabilirsiniz. Birleşik Markalar Derneği bu projemize destek verdi. Yurt çıkışlı gençlerimize istihdam sağlanması konusunda anlaşma sağlandı. Ancak bu konuda gençlerimizin ciddi anlamda desteği ihtiyacı devam etmektedir.

Staj imkânı: Gerek üniversitede okuyan gerekse okumayan ama iş bulma, meslek edinme konusunda çaba harcayan çocuklarımızın yetişmesindeki en büyük katkılardan biri de staj imkanlarıdır. Staj imkanı sayesinde gençler hem öz güvenlerini kazanmakta hem harçlıklarını çıkartmakta ama belki de en önemlisi geleceğe daha umutla bakmaktadırlar.

Kırmızı Çocuklar Derneği